sannamarias

Direktlänk till inlägg 3 december 2019

Det är jobbigt att vara lärare i dagens tuffa skolvärld..

Av sannamarias - 3 december 2019 01:25

Från , bblat.se. Detta har delats ganska flitigt på FB.

Hej förälder.

Vet du om att min kollega gråter ikväll?

Kära förälder. Det finns en del saker jag vill berätta för dig.

Varje dag går jag och mina kollegor till jobbet. Jobbet vi valt för att vi älskar barn, jobbet vi valt för att undervisa, jobbet vi valt för att förändra, lära och skapa goda relationer mellan människor. Jobbet vi valt och älskar.

Varje dag när vi kommer till jobbet får vi veta att vi inte gjort tillräckligt, att vi kunnat göra annorlunda, att vi inte ska undervisa utan istället släcka bränder. Bränder som aldrig tar slut. Vi blir ifrågasatta från flera håll. Lärarbrist, vikariebrist, pengabrist, ja du vet, ni har alla hört om det. Vi förväntas ha lösningar på det mesta, läraryrket känns ibland som att vara receptionist, sjuksköterska, kurator, vaktmästare, mekaniker, IT-tekniker, förälder, konflikthanterare, uppfinnare och lokalvårdare i ett.

Vi gör ändå vårt bästa, täcker upp för varandra på ett fantastiskt sätt. Vi hittar små små glimtar som får oss att orka hela dagen. En kram, ett hej, eller ett par ögon som verkligen lyser ?jag förstår nu?. Det är det vi jobbar för. Barnen vi brinner för.

På eftermiddagarna har vi möten, vi planerar, reflekterar, diskuterar och utvecklar oss själva för att kunna vara de bästa lärarna för ditt barn.

När klockan är 17 och jag har hämtat hem mina egna barn, lagar mat, skjutsar, hämtar och umgås med min familj som alla andra föräldrar. Då förväntar du dig, att du kan ringa mig för att tala om hur usel jag är, hur fel jag gjort eller vad jag kunnat göra annorlunda för just ditt barn. Ett av mina egna barn har en gång frågat mig om jag älskar min klass mer än honom eftersom jag alltid jobbar. Samvetet.

Ändå tvekar jag aldrig, någon morgon, på att gå iväg. Jag älskar mitt jobb, på riktigt. Jag har lagt tid och pengar på min utbildning. Jag går till jobbet varje dag för att få se de tindrande ögonen, de stora leendena och den fina uppskattningen jag får. Stoltheten.

Mina kollegor är mina vänner och vi går igenom en hel del prövningar tillsammans.

Men du förälder, du måste börja lita på oss. Vi samarbetar gärna, vi vill oftast samma sak, du och jag, mot samma mål: Det bästa för ditt barn, min elev. Lita på det.

Min kollega gråter ikväll och hon är inte ensam.

Lärare, 2019
?????????????????????????????-
Alla kan ta en tankeställare faktiskt.
De flesta lärare som jobbar i skolan med barnen
försöker att göra så gott dom kan och hjälpa till osv.


Men sen finns det också tyvärr lärare som är motsatsen, det har jag upplevt när jag var mindre.
När jag gick i grundskolan så att jag lite svårt för matte men det var knappt att man fick extrahjälp med just matten som jag tyckte var väldigt svårt.
Kämpade med matten trots att jag inte fick det stöd jag behövde i ämnet matematik. Det minns jag än idag att jag var oerhört frustrerad över att jag ej fick det stöd i ämnet som jag hade rätt till.
Å det är ju politiker och sånt, det är ju deras fel.
Alltså politikerna, det är dom som drar in på speciallärare och lärare i skolvärlden.
Men men den största skulden är ju lagt på våra politiker egentligen fast att det är lärarna som får höra alla klagomål och kritik först..
Men jag är så elak på min mattelärare från sjuan till nian. Jag fick inte det stöd jag behövde i matten.
Men det gick bra ändå trots allt. Fick lösa allt till slut och pluggade så mycket jag bara orkade just då..

Jag gick först från Förskoleklass till åkkurs 4 i en liten byskola en bit ifrån byn jag bodde.
Men den lades ner pga minskat elevantal.
Tråkigt. Så mina föräldrar valde mellan två skolor i olika kommuner.

Så i åkkurs 5 så började jag på en ny skola.
Jag tyckte att allt var roligt, fick lite nya kompisar.
Vi var en stor klass på ca 30 barn.
Mycket tjejer i klassen, i min förra skola var jag den ändå tjejen som var född samma år som jag är.
När jag började i sjuan blev det lite jobbigare, det var uppdelat olika gäng. Jag minns att jag var med tre andra tjejer hela tiden. Det var vårat lilla gäng det från åk 7 till åk 9...
Å så var väl hela klassen uppdelad.

Jag började sminka mig på riktigt i sjuan pga en tjej sa till mig att jag borde ha på lite foundation.
Och efter det så sminkade och plattade jag håret varje varje morgon innan det var dags att åka med skolbussen till skolan. Alltså jag blev upp extra tidigt bara för att hinna med det. La fram snygga kläder kvällen före innan jag la mig och sov.

Jag kände mig tvingad att hålla på så då för att ALLA andra tjejer var så mån om sitt utseende.
Det jag kommer ihåg mest var att de flesta kände sig tvingade att sminka sig och fixa sig snygg varje dag innan man åkte eller gick till skolan.
Gymnasiet var likadant nästan, alla var då också mån om sina utseenden och kläder.

Alltså vilken onödig energi man la på sånt.
Men på gymnasiet var det bättre faktiskt måste jag säga. I våran klass var det typ inga uppdelningar av gäng på samma sett. Utan alla umgicks med alla, eller ingen behövde gå ensam.
Så har både negativa saker som jag minns och även positiva. Men skoltiden på gymnasiet var absolut den bästa tiden. Det var roligt måste jag säga. :D

Jag känner en lättnad nu som vuxen att kunna strunta i sånt, jag sminkar mig inte alla dagar, utan bara när jag känner för det osv..Å det blir mest på helger, plattar aldrig håret på veckorna så ofta, bara ngn gång i bland isådanafall om man har tid över då eller om man skulle på nått evenemang.
Fy vad jobbigt det var :/

Nä fy fy känns skönt att man är vuxen nu och har viktigare saker att tänka på än att lägga all energi på utseende och kläder.
Alla får vara som man är och klä sig precis hur man vill. Men när man är tonåring är det ju sån hets på smink, utseende och kläder. Allt ska vara perfekt.

Det är tur att man inte känner dig tvingad till att hålla på så nuförtiden. Utan man väljer själv om man vill ha smink på eller utan. Skönt :D 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av sannamarias - Söndag 19 jan 07:24


HEJ, hej ! <3Igår kl 14 så var jag och Victor bjuden på Sigges 7-års kalas, så stor alla barn blir. ;)Så blev bjuden på go-fika och gav vårat paket till den nyblivna 7-åringen, Sigge! :DSigge verkade nöjd med paketen han fick av alla, lite allt mö...

Av sannamarias - Torsdag 16 jan 13:33


Igår så fick sambon ihop hans bil som har krånglat länge, till och från. Men nu äntligen efter en massa tid i garaget så är går den äntligen som den ska.Är man händig och kan skruva och fixa själv så tjänar man in pengar på det.Sambon var förut trött...

Av sannamarias - Torsdag 16 jan 13:14


Dags att regeringen agerar kraftfullt mot mobbning PUBLICERAD 17 OKTOBER 2019Debatt. ?Mobbningen ökar i svenska skolor, enligt SCB:s uppföljning av hur arbetet med FN:s Agenda 2030 går. Detta är ett oacceptabelt svek både mot de drabbade elevern...

Av sannamarias - Torsdag 16 jan 07:05

Lite info om stugrenoveringen som påbörjades lite smått vår/sommar 2019. Våren/Sommaren 2019, förra sommaren alltså. Påbörjades det lite förberedelser inför stugrenovering. Det var ganska fullt upp med annat men vi tyckte att det var kul, jag och...

Av sannamarias - Onsdag 15 jan 00:36


Jag känner att jag har en oro i kroppen. Jag har känt av den under hela gårdagen. Nu är det en ny dag, klockan är över 00 och det är onsdag. Jag försöker att fixa och trixa och vill att allt ska vara på ett visst vis.. Jag funderar mycket, iblan...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se